PC-pelien visuaalisuus

Sanokaa mitä sanotte pelattavuudesta, mutta parhaista ja viimeisimmistä grafiikoista pelien parissa nautitaan aina pöytäkoneympäristössä. Koska nykyaikana pelijätit Sony ja Microsoft päivittävät konsoleitaan vain harvakseltaan, ei PlayStationin tai Xboxin mallit pysy suorituskyvyn kehityksen kärryillä kuin maksimissaan puolet käyttöiästään. Toisin on PC-maailmassa, missä jokainen peluri voi päivittää itse rautaansa niin halutessaan uusien prosessoreiden ja näytönohjainten ilmestyessä markkinoille.Tämän seurauksena voidaan siis melko huoletta todeta, että erityistä visuaalista otetta kaipaavien pelaajien tulisi sijoittaa rahansa tietokoneeseen, tarkemmin PC-ympäristöön. Macit kun eivät tunnetusti ole suunniteltu pelikäyttöön. Katsotaan siis seuraavaksi, millaiselta pelaaminen eri genreissä nykypäivänä näyttää.

FIFA

4090564-happy-man-on-the-couchJalkapallopelejä tuottava FIFA on putkauttanut markkinoille uuden version vuosi toisensa jälkeen vuodesta 1993 lähtien: täten onkin hauskaa ja opettavaista tutkia grafiikan vuosittaista kehitystä aina viime vuoteen saakka: Alkuvuosien versiot ovat monien mielestä huvittavia räpellyksiä, toisten mielestä legendaarisia nostalgiapläjäyksiä. FIFA 96 pyöri jo kolmiulotteisessa ympäristössä mm. PlayStationilla. FIFA 98 otti sittemmin huikeita graafisia harppauksia aiempiin malleihin verrattuna, ja pelaajat alkoivat jo näyttää hieman esikuviltaan.Selkeää kehitystä voi nähdä myös 2006-versiossa, jossa pelaajien liikkeet ja ulkoasu ovat jo huomattavasti kehittyneemmällä tasolla. Monin tavoin uudet FIFA:tkin pohjaavat käyttöliittymänsä ja toimintansa juuri tämän version innovaatioille. Nykypäivän pelikoneiden graafinen suorituskyky mahdollistaa jo hulppeat grafiikat ja yleisen visuaalisuuden, ja on mielenkiintoista nähdä, milloin pelinäkymä ei enää poikkea merkittävästi tavallisesta jalkapallo-ottelun seuraamisesta television välityksellä.

Psycho

Televisiosta puheen ollen, olet varmasti kuullut joskus Alfred Hitchcockin kauhuklassikosta 60-luvun alusta, jossa selkäpii karmii jopa traumaattisen vakavasti. Nyt tämän elokuvan pohjalta on luotu myös videokolikkopeli, johon pelintekijä NYX Gaming on pyrkinyt sisällyttämään kaikki esikuvansa kauhuelementit. On jännittävää havaita, kuinka suurklassikosta tuttu tunnelma voidaan siirtää onnistuneesti näinkin yksinkertaiseen peli-ideaan. Peliesittelyn löydät esimerkiksi Suomicasino.comin sivustolta.Jo pelin alkuvideo todistaa, ettei tässä videoslotissa jaeta nyhveröille latin latia. Elokuvasta tutut teemat, kuten veri ja puukot ovat hyvin esillä rullilla esiintyvillä symboleilla, mikä tekee tästä pelistä huikean vaihtoehdon niille, jotka kaipaavat pimeään syysiltaansa hieman jännitystä monessa muodossa.